SİRKÜLER (2025)
Sayı/Konu: 2025/66: Devlet Tahvili, Hazine Bonosu ve Kira Sertifikalarına Uygulanan %0 Stopaj Süresi 6 Ay Uzatılmıştır.
Mevzuat: GVK
Web: www.adenymm.com.tr
Tel; Email[1]: 0212 592 00 92, info@adenymm.com.tr, cakmakciali@adenymm.com.tr
Özet:
19 Aralık 2025 tarihli ve 33112 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 10706 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2006/10731 sayılı BKK’nin eki Kararın geçici 4 üncü maddesinde yer alan 31/12/2025 ibaresi 30/6/2026 şeklinde değiştirilmiştir.
Böyle, Devlet Tahvili, Hazine Bonosu ve Kira Sertifikalarına uygulanan %0 stopaj oranı uygulamasına ilişkin geçici maddenin uygulama süresi 6 ay uzatılmıştır.
İçerik:
19 Aralık 2025 tarihli ve 33112 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 10706 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2006/10731 sayılı BKK’nin eki Kararın geçici 4 üncü maddesinde yer alan 31/12/2025 ibaresi 30/6/2026 şeklinde değiştirilmiştir.
Böyle, Devlet Tahvili, Hazine Bonosu ve Kira Sertifikalarına uygulanan %0 stopaj oranı uygulamasına ilişkin geçici maddenin uygulama süresi 6 ay daha uzatılmıştır.
“GEÇİCİ MADDE 4- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ile 30/6/2026 tarihi (bu tarih dâhil) arasında iktisap edilen, Hazine ve Maliye Bakanlığınca ihraç edilen Devlet tahvili ve Hazine bonolarından elde edilen gelir ve kazançlar ile 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca kurulan varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelir ve kazançlara, bu Kararın 1 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri ile (ç) bendinde yer alan oranlar %0 uygulanır.”
Bilgilerinize Saygılarımızla Arz Olunur[2].
[1]Soru, görüş, öneri ve değerlendirmeleriniz için E-mail (info@adenymm.com.tr) atmanızı rica ederiz.
[2] Bilgilendirme Metni:
Sirkülerlerimizde yer alan bilgiler belli bir konunun veya yasal düzenlemenin veyahut yargı kararlarının çok geniş ve kapsamlı bir şekilde ele alınmasından ziyade genel olarak mükelleflere ve uygulayıcılara bilgi vermek, gündemi talip etmeye yardımcı olmak ve yorum yapmalarına yardım amacını taşımaktadır.
Sirkülerimiz profesyonel hizmetlerimizi temsil etmeyebileceği gibi, her durum ve koşulda profesyonel yaklaşımlarımızı da ifade ettiği iddia edilemez. Yaptığınız fiili/pratik çalışmalarda bu değerlendirmeler dikkate alınırken, olayların koşullarının da incelenmesi, irdelenmesi, sonuçlarının iyi analizi son derece önemlidir. Bu tür çalışmalarda mutlak suretle bir profesyonelden bilgi alınması veya danışmanlık alınmasında fayda bulunduğu düşünülmektedir.
Şirketimiz tarafından bazı önemli mali hukuk içerikli konular Sirküler yerine Makale olarak paydaşlarımızla paylaşılmaktadır.
“ADEN Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketi İle Bağımsız Denetim Ve Danışmanlık Şirketi", söz konusu Sirkülerlerin ve içeriğindeki bilgilerin hata içermediğine dair herhangi bir güvence vermemektedir. Sirkülerleri ve içeriğindeki bilgileri kullanımınız sonucunda ortaya çıkabilecek her türlü risk tarafınıza aittir ve bu kullanımdan kaynaklanan her türlü zarara dair risk ve sorumluluk tamamen tarafınızca üstlenildiğinin bilinmesi gerekmektedir.
Gerekli olması halinde iletişim bilgilerimiz:
Ofisler-İletişim Bilgileri
İstanbul Ofis 1 (Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri):
Şenlikköy Mahallesi, Yaşar Kemal Sokak, No: 3 Daire: 5 Florya-Bakırköy-İSTANBUL
Tel: (0212) 592 00 92
Fax: (0212) 592 00 92
Web: www.adenymm.com.tr
Email: info@adenymm.com.tr
İstanbul Şube: (Bağımsız Denetim Hizmetleri) 4-(Bağımsız Denetim Hizmetleri)
Tel: (0212) 592 00 92
Fax: (0212) 592 00 92
E-Mail: info@adenymm.com.tr